ZIELONY BAZAR W NASZEJ SZKOLE
21 i 22 marca 2019 roku w naszej szkole promowano zdrowy styl życia. Początek wiosny był okazją do podsumowania działań w ramach realizacji programu Trzymaj formę. Zawody pływackie na basenie otworzyły cykl przygotowanych imprez. Zorganizowano także happening, który miał zachęcać dzieci i młodzież do zdrowego odżywiania. Promowano warzywa i owoce oraz najróżniejsze potrawy z nich przyrządzone. Klasy młodsze zorganizowały Wiosenny Stragan z warzywnymi szaszłykami i mleczno-owocowymi koktajlami. Klasy starsze przygotowały surówki i sałatki warzywne, które degustowano w specjalnie otwartym Zielonym Bazarze. Na ladzie zielonego kramu nie zabrakło zielonych potraw i produktów. Królowała sałata, ogórek, groszek, a na deser sok z kiwi, agrestowa galaretka czy kisiel o smaku jabłka. Podczas happeningu rozstrzygnięto konkurs plastyczny na zielony owoc lub warzywo oraz rozwiązywano edukacyjne krzyżówki. Były to wyjątkowo zdrowe i smaczne dni w szkole!